Agenda

 • Opstelling Zwolle van Boven op de eerste verdieping van de Peperbus, Zwolle
  Van 9meiTot 31mrt

  Zwolle van Boven

  Van Suolle, Suol, Swol, Swolla, Zwol tot Zwolle, hoofdstad van Overijssel. De naam van de stad is in de loop van de eeuwen veranderd, maar dit is natuurlijk niet het enige dat is veranderd. Bekijk ‘Zwolle van Boven’: stap in de Peperbus en maak een reis door de tijd!

 • 200 jaar Willemsvaart, expositie Zwolle naar Zee en theaterstuk Verzand
  Van 20augTot 5okt

  200 jaar Willemsvaart: Zwolle naar Zee

  De Willemsvaart is jarig! Op 24 augustus 1819 werd de Willemsvaart in Zwolle, vernoemd naar Koning Willem I, officieel geopend. Beleef 200 jaar Willemsvaart en ga mee terug in de tijd. Bezoek theatervoorstelling Verzand in Gerrits Tuin en de expositie Zwolle naar Zee bij RAW Space, beiden aan Willemsvaart 21 in Zwolle.

 • Historicidagen 2019
  Van 22augTot 24aug

  Historicidagen 2019

  De Historicidagen 2019 is hét congres door en voor historici in Nederland. Het thema dit jaar is Inclusieve Geschiedenis. Neemt u de Historicidagen op in uw agenda?

 • Cursus Leren Preserveren, najaar 2019
  Van 8oktTot 3dec

  Cursus Leren Preserveren

  Werkt u in een archiefinstelling, overheidsorganisatie, museum, culturele instelling of bibliotheek en heeft u in uw werk te maken met het behoud van digitale informatie? In drie bijeenkomsten en met de online modules leert u de basis van het duurzaam opslaan, beheren en toegankelijk houden van digitaal erfgoed!

 • Workshop kadaster
  14okt

  Workshop: Kadaster

  Heeft u moeite met het vinden van de weg in de kadastrale registers? Op maandag 14 oktober wordt er uitleg gegeven hoe u met behulp van het percelenregister, de leggers en de hulpkaarten door de kadastrale geschiedenis kunt gaan. Uiteindelijk terug naar 1832.