Lezing: Bezettingsjaren Zwolle

13apr
Lezing Bezettingsjaren Zwolle

VOLGEBOEKT - Bezettingsjaren Zwolle
Een dag voor de bevrijding van Zwolle staan wij stil bij de bezettingsjaren. Historisch Centrum Overijssel medewerker Paul Harmens zal de aanwezigen in woord en beeld meenemen naar Zwolle in die jaren. Net zoals andere perioden uit ons verleden heeft de Tweede Wereldoorlog sporen nagelaten in het Nederlandse bodemarchief. Een groot aantal terreinen in ons land kent sporen uit dit verleden. Bekend zijn vooral de
gebieden waar hevig gevochten is zoals bij de Grebbeberg in Rhenen en rond Arnhem. Ook in Zwolle, waar veel minder strijd is geleverd, worden tijdens archeologisch onderzoek sporen uit de Tweede Wereldoorlog aangetroffen. Archeologische sporen die niet alleen een aanvulling geven op de al bekende verhalen, maar ook een eigen verhaal vertellen. Archeoloog Michael Klomp neemt je mee in deze verhalen.

Organisatie: Monumentenzorg en Archeologie gemeente Zwolle en Historisch Centrum Overijssel
Locatie: Waanders In de Broeren

Praktische info
Inloop: 19:30 uur
Aanvang: 20:00 uur
Toegang: gratis, consumpties voor eigen rekening
Aanmelden: Je kunt je opgeven voor deze lezing via Waanders In de Broeren
www.waandersindebroeren.nl/podium-en-exposities

Erfgoedplatform Zwolle
Deze lezing wordt aangeboden door het Erfgoedplatform Zwolle.
Dit wordt gevormd door: Stedelijk Museum Zwolle, Historisch Centrum Overijssel, Waanders In de Broeren, Zwolse Historische Vereniging, Vereniging vrienden van de stadskern Zwolle, Zwols Architectuur Podium, Gemeente Zwolle (afdeling Archeologie en Monumentenzorg), Stichting Het Vrouwenhuis Zwolle, Stichting Stadsherstel Zwolle, Stichting Grote Kerk Zwolle en Het Oversticht.

Beeld: Bevrijding Zwolle, Diezerstraat, 14 april 1945