Het Groot Zwols Dictee

23mrt
Het Groot Zwols Dictee

Schrijf op donderdag 23 maart weer mee tijdens het Groot Zwols Dictee! Voor de 17e en allerlaatste keer wordt het Groot Zwols Dictee gehouden. De streektaal, erkend Nedersaksische taal, is onze moedertaal. Het is een stuk cultureel erfgoed dat niet verloren mag gaan.

In Zwolle is er de dialectkring, worden er voordrachten gehouden, vindt men dialectcolumns in kranten en houdt de muziekwereld zich met deze taal bezig. De streektaal leeft nog steeds!

Het Groot Zwols Dictee vindt plaats op donderdag 23 maart 2017 in Historisch Centrum Overijssel aan de Van Wevelinkhovenstraat in Zwolle. Het begint om 19:30 uur.

De avond wordt geopend door Arie Slob, directeur van de IJsselacademie en het HCO. Het dictee wordt als vanouds gemaakt en voorgelezen door Minke Kraijer. Deelname is gratis. We zullen afsluiten met een hapje en een drankje met muziek van de Zwolse pianist Rik Elings!

Opgeven kan via e-mail bij Minke Kraijer (minkekraijer@hetnet.nl) of Albert Bartelds (abartelds@ijsselacademie.nl) Wie weet win ie nog een leuke pries!

Bijzonderheden
Familieleden van de organisatoren, juryleden en leden van de dialectkring Zwolle mogen niet meedingen voor een prijs, maar dat maakt het niet minder leuk om mee te doen! Omdat dit het allerlaatste dictee is mogen alle prijswinnaars van vorige edities dit keer weer meedingen naar de hoofdprijs. Via bovenstaande e-mailadressen kun je ook nog een spellingwijzer aanvragen.

Organisatie
Dankzij de sponsors Stichting Abracadabra, het Plantenfonds, Historisch Centrum Overijssel en de IJsselacademie zal het groot Zwols Dictee ook dit jaar weer een feest worden.