Agenda

 • De woning van Zwollenaar Joan Cele in de Middeleeuwen
  Van 14novTot 17dec

  Expositie Joan Cele

  Dit jaar is het 600 jaar geleden dat Joan Cele overleed. Cele was een belangrijk man voor Zwolle. Hij was een sleutelfiguur in de beweging van de Moderne Devotie en heeft veel bijgedragen tot de verspreiding van ideeën tot hervorming van kerk, onderwijs en samenleving....

 • Wat doen wij
  27nov

  Rondleiding: In de sporen van een rijk verleden

  Op maandag 27 november om 13.30 uur vindt de rondleiding ‘In de sporen van een rijk verleden’ plaats in het Historisch Centrum Overijssel. Tijdens de rondleiding krijg je diverse archiefstukken te zien die iets vertellen over de middeleeuwen, daarnaast krijg je aan de hand van historische kaarten een beeld van de ontwikkeling van de stad Zwolle en haar bewoners.

 • Kadasterkaart
  27nov

  Workshop 'Kadaster voor beginners'

  Heb je moeite met het vinden van de weg in de kadastrale registers? Op maandag 27 november wordt er voor beginners uitleg gegeven hoe je met behulp van het percelenregister, de leggers en de hulpkaarten door de kadastrale geschiedenis kunt gaan.

 • Lezing Gerard ter Borch
  15dec

  Lezing: Gerard ter Borch, beroemd Zwols kunstschilder

  Het is 400 jaar geleden dat Gerard ter Borch in Zwolle werd geboren. Deze lezing wordt aangeboden door het Erfgoedplatform Zwolle.

 • Rondleiding Moderne Devotie
  18dec

  Rondleiding: In het voetspoor van de Moderne Devotie

  Loop op 18 december mee 'In het voetspoor van de Moderne Devotie.' Onder begeleiding van een gids wandel je langs historische plekjes in de Zwolse binnenstad die belangrijk zijn geweest in de geschiedenis.

 • Lezing Historische Atlas Zwolle
  19jan

  Lezing: Historische Atlas Zwolle

  In de afgelopen jaren zijn Historische Atlassen verschenen van verschillende steden. Ook Zwolle krijgt een Historische Atlas. Deze lezing wordt aangeboden door het Erfgoedplatform Zwolle.