Extra lezing: Zwolle in de Tweede Wereldoorlog

16apr
Hoek Hertenstraat en Deventerstraat (nu Van Karnebeekstraat), 13 april 1945, foto door Willem Oosten, collectie Historisch Centrum Overijssel

Wegens grote belangstelling is deze lezing volgeboekt.

De kaartjes voor de lezingen ‘Zwolle in de Tweede Wereldoorlog’ gaan snel! 19 april is volgeboekt en er zijn nog maar een paar kaartjes beschikbaar voor dinsdag 9 april. Wegens de grote belangstelling organiseren wij een derde lezing op dinsdag 16 april!

Ook het afgelopen jaar heeft Historisch Centrum Overijssel (HCO) mooie aanwinsten verworven voor de collectie 1940-1945. Foto’s van Assendorp een dag voor de bevrijding, foto’s van een Zwolse amateur fotograaf en de collectie van een verzetsman. Aanwinsten van belangrijke historische waarde.

Vaak schuilt er achter een archiefstuk of een foto een bijzonder verhaal. Op dinsdag 9 april, vrijdag 19 april en nu op de extra avond dinsdag 16 april geeft Paul Harmens, medewerker collectie Tweede Wereldoorlog bij het HCO, u een kijkje in het verhaal achter de stukken en vertelt hij hoe de materialen bij het HCO terecht zijn gekomen.

Praktische info
De lezingen vinden plaats in Stadkamer aan de Zeven Alleetjes in Zwolle. Inloop vanaf 19.00 uur, de lezing begint om 19.30 uur. Entree is gratis, aanmelden via www.stadkamer.nl.

Kopfoto: Hoek Hertenstraat en Deventerstraat (nu Van Karnebeekstraat), 13 april 1945, foto door Willem Oosten, collectie Historisch Centrum Overijssel