De Tachtigjarige Oorlog in Zwolle

23okt
Theatervoorstelling 1609 Staakt het vuren, theatergroep Aluin

Theatervoorstelling '1609 Staakt het vuren'
De voorstelling, historisch correct voor zo’n 83,7%, gaat over de helden van de opstand tegen Spanje: legerleider Maurits en staatsman Johan Van Oldenbarnevelt. ‘1609 Staakt het vuren’ zoomt in op de wapenstilstand van 1609 tot 1621 tussen Nederland en Spanje. De rust op het slagveld is het startsein voor grote onrust binnen de muren van de Republiek Der Zeven Verenigde Nederlanden.

Na de voorstelling is er een nagesprek tussen Vincent Robijn, directeur van het HCO, en acteurs van de voorstelling.

Stadswandeling
Tijdens een unieke stadswandeling, georganiseerd door Stadsrondleidingen Zwolle en het Historisch Centrum Overijssel, krijgen bezoekers een beeld van Zwolle in de Tachtigjarige Oorlog. U loopt langs de vesting, die werd gebouwd tijdens het Twaalfjarig Bestand, en bezoekt de Michaëlskerk, waar nieuwe rijkdommen worden geplaatst na de beeldenstorm in 1580. Ook werpt u een blik op het geboortehuis van Gerard Ter Borch, de ‘Rembrandt van het Oosten’ die in 1648 de Vrede van Munster zal schilderen, waarmee de Tachtigjarige Oorlog ten einde komt. De wandeling start om 16.00 uur en begint en eindigt bij Schouwburg Odeon.

Meer informatie over de stadswandeling is te verkrijgen bij Stadswandelingen Zwolle/Het Zwolse Balletjeshuis (stadswandelingenzwolle@outlook.com).

De stadswandeling is te combineren met de voorstelling '1609 Staakt het vuren' van Theatergroep Aluin. Voor 30 euro heeft u een speciaal Maand van de Geschiedenis arrangement: stadswandeling, diner én de theatervoorstelling. Niet dineren? U kunt ook een ticket kopen voor de wandeling en de voorstelling voor 17,50 euro, of alleen de voorstelling voor 15,00 euro.

Ga voor tickets en meer informatie naar www.zwolsetheaters.nl.
Beeld: 1609 Staakt het vuren, theatergroep Aluin