Agenda

 • Expositie De Zwolse Lente - Dolf Henneke
  Van 22mrtTot 3jun

  Expositie: De Zwolse Lente

  In de jaren 1945 tot 1976 heeft Dolf Henneke als eerste freelance persfotograaf belangrijke gebeurtenissen in Zwolle in beeld gebracht. De collectie Henneke is in 2016 ondergebracht bij het HCO en bestaat uit prachtige herkenbare foto's.

 • Oorverdovend - Janny
  Van 4meiTot 5mei

  Oorverdovend

  Een oorlogsfilm voor je oren.

 • Moderne Devotie rondleiding
  14mei

  Rondleiding: In het voetspoor van de Moderne Devotie

  Loop op maandag 14 mei mee 'In het voetspoor van de Moderne Devotie.' Onder begeleiding van een gids wandel je langs historische plekjes in de Zwolse binnenstad die belangrijk zijn geweest in de geschiedenis.

 • Holtenbroek in aanleg, 1965, collectie Dolf Henneke, HCO
  18mei

  Lezing: De Zwolse Lente

  De op 18 mei geplande lezing over de Zwolse patriotten is uitgesteld. In plaats daarvan vindt die avond een lezing plaats over het boek en de expositie ‘De Zwolse lente’. Tijdens de lezing staat Herman Aarts stil bij de ontwikkelingen in Zwolle in de peridoe 1945-1976.

 • Diezerkade, Zwolle
  11jun

  Rondleiding: Samen door de woonwijk Dieze

  De Dieze oftewel de Diezerpoort is één van de oudste wijken van Zwolle en de geschiedenis gaat terug tot aan het begin van de Middeleeuwen. Loop op maandag 11 juni mee met de rondleiding ‘Samen door de woonwijk Dieze’.

 • Workshop kadaster
  25jun

  Workshop 'Kadaster voor beginners'

  Heb je moeite met het vinden van de weg in de kadastrale registers? Op maandag 25 juni wordt er voor beginners uitleg gegeven hoe je met behulp van het percelenregister, de leggers en de hulpkaarten door de kadastrale geschiedenis kunt gaan.