Agenda

 • Expositie Voxpop, alle stemmen gelden
  Van 15febTot 31mrt

  Expositie ‘Voxpop. Alle stemmen gelden’

  ‘Vrouwenkiesrecht strekt tot voordeel van allen!’ Onder die leus streden vrouwen begin 20ste eeuw voor het recht om te stemmen. In 2019 is het 100 jaar geleden dat het algemeen kiesrecht werd ingevoerd. Kiesrecht voor mannen én vrouwen.

 • Erfgoedcongres provincie Overijssel, foto Tennekes
  28feb

  Erfgoedcongres 2019 - Tenminste Houdbaar Tot.....

  Hoe lang kan het erfgoed dat onze provincie rijk is eigenlijk nog mee? Wat is de houdbaarheidsdatum van een monument, een traditie of streektaal? Natuurlijk willen we al deze rijkdom zo lang mogelijk bewaren, maar hoe draag je het gevoel voor erfgoed over op volgende generaties en zorg je ervoor dat zij het verhaal van Overijssel doorgeven?

 • De pestdokter
  8mrt

  Lezing: Zieke Zwollenaren

  Zwollenaar Mart van Lieburg, em. prof. dr. Medische Geschiedenis, laat ons deze avond de sporen volgen, ondersteund door beelden die ons van de rampspoed der Zwollenaren zijn overgeleverd.

 • Depot met boeken
  11mrt

  Rondleiding: De schatkamer van Overijssel

  Wat ligt er nou eigenlijk zoal, daar in de archieven van Historisch Centrum Overijssel? Ontdek de schatkamer van Overijssel.

 • De stedelijke weeshuizen in Zwolle
  12apr

  Lezing: De stedelijke weeshuizen

  Door een uitgebreid onderzoek in de archieven van het Burgerweeshuis, het Holdehuis en het Huis der Wezen / Hervormd Weeshuis kan G. Callenbach een beeld geven van de betekenis van deze weeshuizen voor de Zwolse samenleving en van hun organisatie.

 • Willemsvaart pontje
  10mei

  Lezing: Eindelijk de IJssel! 200 jaar Willemsvaart

  Op 24 augustus 1819 werd de Willemsvaart, vernoemd naar Koning Willem I, officieel geopend in Zwolle.