Agenda

 • Jan Nijland uit Haaksbergen met weidewagen
  Van 21aprTot 30sep

  Erfgoedshow Vooruitboeren

  Een tiental boerenerven in Overijssel vormt de komende maanden het decor van een programma over de modernisering van de landbouw sinds de jaren vijftig. Stichting IJsselacademie trekt de provincie door met verhalen, films, foto’s en livemuziek in streektaal gebaseerd op het boek Vooruitboeren. Overijssel 1950-2000.

 • Groepsportret directie Brinkgreven, 1906
  Van 12julTot 1sep

  Park Brinkgreven open voor bezoekers

  Brinkgreven (Dimence Groep) in Deventer biedt al sinds 1894 plek aan de zorg voor patiënten binnen de geestelijke gezondheidszorg. Je kunt vanaf de zomer een wandeling maken die jou langs de geschiedenis van Brinkgreven voert.

 • Diezerkade, Zwolle
  11sep

  Rondleiding: samen door de woonwijk Dieze

  De Dieze oftewel de Diezerpoort is één van de oudste wijken van Zwolle en de geschiedenis gaat terug tot aan het begin van de Middeleeuwen. Loop op maandag 11 september 2017 mee met de rondleiding ‘samen door de woonwijk Dieze’.

 • Rondleiding Moderne Devotie
  25sep

  Rondleiding: In het voetspoor van de Moderne Devotie

  Loop mee op maandag 25 september 2017 'In het voetspoor van de Moderne Devotie.' Onder begeleiding van een gids wandel je langs historische plekjes in de Zwolse binnenstad die belangrijk zijn geweest in de geschiedenis.

 • Diezerkade, Zwolle
  16okt

  Rondleiding: samen door de woonwijk Dieze

  De Dieze oftewel de Diezerpoort is één van de oudste wijken van Zwolle en de geschiedenis gaat terug tot aan het begin van de Middeleeuwen. Loop op maandag 16 oktober 2017 mee met de rondleiding ‘samen door de woonwijk Dieze’.

 • Diezerstraat, 1977
  6nov

  Rondleiding: De Diezerstraat, toen en nu

  Wandel mee door de beroemdste straat van Zwolle! Onder begeleiding van een enthousiaste gids ontdek je de bijzondere Diezerstraat. Je wandelt in ongeveer 1,5 uur langs diverse panden, fraaie gevels, gevelstenen en steegjes.