Agenda

 • Wat doen wij
  27feb

  Rondleiding: In de sporen van een rijk verleden

  Op maandag 27 februari om 13.30 uur vindt de rondleiding ‘In de sporen van een rijk verleden’ plaats in het Historisch Centrum Overijssel. Tijdens de rondleiding krijg je diverse archiefstukken te zien die iets vertellen over de middeleeuwen, daarnaast krijg je aan de hand van historische kaarten een beeld van de ontwikkeling van de stad Zwolle en haar bewoners.

 • onZichtbaar Zwolle
  16mrt

  Lezing: onZichtbaar Zwolle

  Na de succesvolle avond over ‘onZichtbaar Zwolle’ in het seizoen 2015-2016, is er ook dit seizoen weer een avond over ontdekkingen uit de dagelijkse praktijk van de Zwolse monumentenzorg.

 • Diezerkade, Zwolle
  27mrt

  Rondleiding: samen door de woonwijk Dieze

  De Dieze oftewel de Diezerpoort is één van de oudste wijken van Zwolle en de geschiedenis gaat terug tot aan het begin van de Middeleeuwen. Loop op maandag 27 maart 2017 mee met de rondleiding ‘samen door de woonwijk Dieze’.

 • Rondleiding Moderne Devotie
  10apr

  Rondleiding: In het voetspoor van de Moderne Devotie

  Loop mee op 10 april 'In het voetspoor van de Moderne Devotie.' Onder begeleiding van een gids wandel je langs historische plekjes in de Zwolse binnenstad die belangrijk zijn geweest in de geschiedenis.

 • Tweede Wereldoorlog
  13apr

  Lezing: Zwolle in de Tweede Wereldoorlog, het verhaal achter een document en een foto

  Ook dit jaar heeft het Historisch Centrum Overijssel mooie aanwinsten verworven voor de collectie 1940-1945.  Vaak schuilt er achter een archiefstuk of een foto een bijzonder verhaal.

 • Zwolle en de Hanze
  9jun

  Lezing: Zwolle en de Hanze

  Van 15 t/m 18 juni 2017 zullen in buurgemeente Kampen de 37e Internationale Hanzedagen georganiseerd worden.