Agenda

 • Jan Nijland uit Haaksbergen met weidewagen
  Van 21aprTot 30sep

  Erfgoedshow Vooruitboeren

  Een tiental boerenerven in Overijssel vormt de komende maanden het decor van een programma over de modernisering van de landbouw sinds de jaren vijftig. Stichting IJsselacademie trekt de provincie door met verhalen, films, foto’s en livemuziek in streektaal gebaseerd op het boek Vooruitboeren. Overijssel 1950-2000.

 • Groepsportret directie Brinkgreven, 1906
  Van 8sepTot 28jan

  Deventer kijkt terug op 750 jaar zorg

  Op vrijdag 8 september wordt de tentoonstelling van het Deventer Verhaal geopend in de Stadsetalage in Deventer: 750 jaar zorg in Deventer. In deze tentoonstelling wordt gebruik gemaakt van bijzonder historisch beeldmateriaal uit onze collectie!

 • Rondleiding Moderne Devotie
  25sep

  Rondleiding: In het voetspoor van de Moderne Devotie

  Loop mee op maandag 25 september 2017 'In het voetspoor van de Moderne Devotie.' Onder begeleiding van een gids wandel je langs historische plekjes in de Zwolse binnenstad die belangrijk zijn geweest in de geschiedenis.

 • Lezing Opgediepte verhalen
  6okt

  Lezing: Opgediepte verhalen

  Stadsarcheoloog Michael Klomp vertelt over 30 jaar spectaculaire opgravingen in Zwolle. Deze lezing wordt aangeboden door het Erfgoedplatform Zwolle.

 • Diezerkade, Zwolle
  16okt

  Rondleiding: samen door de woonwijk Dieze

  De Dieze oftewel de Diezerpoort is één van de oudste wijken van Zwolle en de geschiedenis gaat terug tot aan het begin van de Middeleeuwen. Loop op maandag 16 oktober 2017 mee met de rondleiding ‘samen door de woonwijk Dieze’.

 • Diezerstraat, 1977
  6nov

  Rondleiding: De Diezerstraat, toen en nu

  Wandel mee door de beroemdste straat van Zwolle! Onder begeleiding van een enthousiaste gids ontdek je de bijzondere Diezerstraat. Je wandelt in ongeveer 1,5 uur langs diverse panden, fraaie gevels, gevelstenen en steegjes.